SOCEP Constanţa anunţă că o parte din angajaţi a intrat în grevă nedeterminată din cauza unui conflict de muncă. Acţiunile scad la bursă cu 6%

21 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

SOCEP Constanţa (SOCP), unul dintre cei mai importanţi operatori portuari din Portul Constanţa cu o valoare de piaţă de circa 96 mil. lei, a publicat astăzi la bursă că în cadrul companiei s-a creat un conflict de muncă, iar Sindicatul Personalului Operativ SOCEP Constanţa a declarat grevă pe o perioadă nedeterminată începând de astăzi.

“În conformitate cu prevederile art.99 alin.1 litera k) din Codul BVB, informăm publicul investitor că în cadrul societăţii s-a creat un conflict de muncă în contextul negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel unitate iar Sindicatul Personalului Operativ SOCEP Constanţa a declarat grevă pentru o perioadă nedeterminată începând cu data de 21.09.2017. Salariaţii grevişti vor opri lucrul şi vor rămâne la locurile de muncă, salariaţii negrevişti vor continua activitatea curentă”, se arată în raportul publicat la BVB la ora 12:40. La ora 13:00 acţiunile SOCP scădeau cu 6% la 0,262 lei.

“Conducerea societăţii va face toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui eveniment asupra rezultatelor financiare previzionate”.

SOCEP a avut anul trecut afaceri de 65 mil. lei şi un profit de 10,8 mil. lei cu 432 de angajaţi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.09.2017

 
Cuvinte cheie:
constanta
, munca
, conflict
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide