Burse - Fonduri mutuale

Societe Generale a luat încă 0,1% din acţiunile BRD de pe bursă

Autor: Adrian Ionut Cojocar

03.10.2011, 00:00 151

Francezii de la Societe Generale, care deţin a doua mare bancă din sistem, BRD Societe-Generale (BRD), au realizat vineri una dintre cele mai mari achiziţii de titluri BRD din ultima perioadă printr-o tranzacţie specială care s-a ridicat la 7,7 mil. lei (1,8 mil. euro). În total au fost transferate 700.000 de titluri BRD, echivalentul a 0,1% din capitalul băncii româneşti, la un preţ de 11 lei/unitate, acelaşi cu cel de închidere din şedinţa precedentă.

Francezii au cumpărat şi la începutul lunii septembrie circa 2,9 mil. titluri BRD, reprezentând 0,42% din capital, la preţuri cuprinse între 11,2 lei şi 12 lei pentru o acţiune. Achiziţiile vin în contextul în care titlurile BRD au pierdut peste 20% din valoare de la jumătatea lunii iunie pe fondul scăderilor consemnate de majoritatea burselor la nivel global.

Acţiunile Societe Generale au înregistrat în acelaşi interval o cădere şi mai dramatică în urma căreia valoarea de piaţă a băncii s-a înjumătăţit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO