Burse - Fonduri mutuale

Softbinator Technologies, producător de software listat la BVB, intră în liga furnizorilor de blockchain care acceptă plata cu stablecoins

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Autor: Cristina Bellu

05.10.2022, 10:37 210

Producătorul local de software Softbinator Technologies, listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti cu o capitalizare de piaţă de peste 69 milioane de lei, anunţă implementarea în cadrul companiei a unui sistem financiar-contabil care acceptă plata cu stablecoins.

„Acest lucru facilitează colaborările pe care le avem cu clienţii din zona blockchain, astfel încât activele lor să nu mai parcurgă un traseu complicat şi deloc preferat de aceştia înainte de a fi înregistrate în sistemele companiei noastre.Procedura s-a dovedit a fi uneori una dificilă pentru o parte dintre clienţi, aşa că am decis să simplificăm întreg procesul şi să acceptăm plata direct cu astfel de active”, spune Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies. 

El consideră că odată cu implementarea sistemului, compania poate face un salt important în piaţă, prin atragerea de potenţiali clienţi care nu ar putea să plătească altfel. În plus, oportunitatea este enormă, având în vedere că în zona crypto sunt „blocate” miliarde de dolari destinate investiţiilor în companii de tehnologie

Un stablecoin este o criptomonedă dependentă de o rezervă monetară din lumea reală, de exemplu dolarul american, dar care nu este legată de o bancă centrală. Datorită apartenenţei la o rezervă monetară, valoarea unei astfel de criptomonede nu fluctuează, de unde şi denumirea de „stablecoin” („monedă stabilă”) şi va rămâne legată de valuta pentru care a fost creată.

Acest lucru reprezintă un avantaj important pentru cei care deţin acest tip de criptomonede, comparativ cu Bitcoin sau Ethereum, două dintre cele mai cunoscute criptomonede, dar care sunt extrem de volatile.

În ceea ce priveşte exemple de stablecoins, Tether este cea mai cunoscută monedă de acest tip la nivel mondial, având o rată de conversie fixă în dolari, raport de 1 la 1 cu dolarul american. Alte exemple de stablecoins sunt: Dai, creată în anul 2015 la nivelul blockchain-ului Ethereum sau USD Coin, implementată în 2018.

Începând cu anul 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, coordonat de Marius Băisan, CTO-ul companiei, prin care urmăreşte să atragă venituri care să reprezinte cel puţin 10% din cifra de afaceri totală din soluţii blockchain.

„Universul blockchain este unul extrem de vast, prin diversitatea produselor care sunt dezvoltate pe baza acestei tehnologii, precum on-chain games, NFT-uri, protocoale financiare în zona DeFi şi multe altele. Pentru companiile finanţate prin criptomonede, de cele mai multe ori este imposibil să îşi schimbe activele într-o monedă FIAT, dar este la câteva click-uri distanţă să facă un schimb în stablecoin. Paritatea 1 la 1 cu dolarul american ne rezolvă atât nouă, cât şi clienţilor această problemă, iar în acelaşi timp ne deschide noi oportunităţi de colaborare cu aceştia”, explică Marius Băisan, Chief Technology Officer (CTO) al Softbinator Technologies.

Anul acesta compania a început un parteneriat cu un studio de dezvoltare de jocuri din SUA pentru dezvoltarea unei soluţii de blockchain pentru jocurile realizate de acest studio. Totodată, Softbinator Technologies şi-a mărit echipa de blockchain în această perioadă, ceea ce a dus la o implicare activă a companiei în proiecte de finanţare descentralizată (DeFi) cu diferiţi parteneri, axate pe zona de împrumuturi de active.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO