Burse - Fonduri mutuale

Sondaj ZF: Românii spun că au nevoie de un salariu mai mare şi de o bursă mai prietenoasă pentru a prinde curaj să cumpere acţiuni la bursă. Mai puţin de 60.000 de persoane au deschis un cont de tranzacţionare, însă şi mai puţini sunt activi cu tranzacţii regulate

Autor: Liviu Popescu

09.05.2019, 00:08 1873
Spre comparaţie, numărul deponenţilor este de circa 15,2 milioane.

Mai puţin de 60.000 de persoane au deschis un cont de tranzacţionare, însă şi mai puţini sunt activi cu tranzacţii regulate. Spre comparaţie, numărul deponenţilor este de circa 15,2 milioane.

Aproape o treime din citit­orii ZF care au participat la un sondaj online despre in­ves­tiţiile la bursă consideră că un câştig salarial mai mare i-ar face să investească la bursa de la Bucureşti. Alţi 30,8% susţin că simplificarea pro­cedurilor şi a documentelor necesare deschiderii unui cont de tranzacţionare i-ar convinge să facă pasul în ringul bursier. La sondajul online au participat peste 5.500 de persoane.

Pe de altă parte, o pondere de 16% dintre respondenţi consideră că este nevoie de o mai bună promovare a instrumentelor bursiere din partea operatorului pieţei de capital, în timp ce 22% identifică alte motive decât cele menţionate mai sus cu privire la investiţiile la bursa românească.

La aproape 25 de ani de la re­des­chiderea bursei de la Bucureşti, in­vestiţia în acţiuni sau în obligaţiuni este încă pentru mulţi români ceva exotic. Mai puţin de 60.000 de persoane au des­chis un cont de tran­zacţionare, însă şi mai puţini sunt activi cu tranzacţii regu­late. Spre comparaţie, nu­mărul depo­nenţilor este de circa 15,2 mi­li­oane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO