Burse - Fonduri mutuale

Sphera Franchise Group, administrator în franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, îi prelungeşte mandatul de director financiar al lui Valentin Budeş până pe 8 mai 2027

Sphera Franchise Group, administrator în franciză al...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2023, 10:38 225

Sphera Franchise Group (SFG), holding care reuneşte companii care operează în sistem de franciză restaurantele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, i-a prelungit cu patru ani mandatul de director financiar (CFO) al lui Valentin Budeş, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group informează piaţa despre prelungirea mandatului domnului Valentin Budeş în funcţia de director financiar al Companiei. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie desfăşurate în data de 08.05.2023. Noul mandat de patru ani al domnului Budeş va fi în vigoare de la 09.05.2023 până la 08.05.2027”, potrivit raportului Sphera. 

Sphera este o companie listată cu o capitalizare bursieră de 664 mil. lei şi ale cărei acţiuni intră în structura indicelui principal BET. 

Printre acţionarii companiei se numără şi antreprenorii Radu Dimofte (prin Tatika Investments Ltd cu 28,6%), Nicolae Badea prin Computerland Romania (16,9%). Alţi acţionari includ de asemenea fondurile de pensii private, atât Pilon II cât şi Pilon III. 

Compania estimează că în 2023 vânzările din restaurante vor depăşi 320 mil. euro, echivalentul unei creşteri de 21% faţă de 2022, în timp ce EBITDA (câştiguri înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare) normalizată este preconizată să crească cu 58%, până la 32,5 mil. euro. Profitul net normalizat va înregistra o creştere cu 88% faţă de anul precedent, potrivit bugetului pe 2023.

În toamna lui 2022 Valentin Budeş a acordat un interviu publicaţia BusinessMagazin în care a discutat despre portofoliul său de investiţii şi parcursul professional ca CFO la Medicover, NextGen Communications, dar şi director operaţiuni financiare la Telekom România. Citiţi aici interviul :

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO