Burse - Fonduri mutuale

Star Residence Invest, prima societate românească de tip REIT, se listează vineri la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO, la o capitalizare anticipată de aproape 10,5 mil. lei

Star Residence Invest, prima societate românească de...

Autor: Tibi Oprea

17.03.2021, 13:59 3683

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că vineri, 19 martie, vor intra la tranzacţionare acţiunile Star Residence Invest, aceasta reprezentând prima societate românească de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Acţiunile Star Residence Invest vor fi tranzacţionate sub simbolul REIT.

Debutul acţiunilor Star Residence Invest la tranzacţionare va fi marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, care va avea loc pe 19 martie, începând cu ora 10:00 şi va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube).

În decembrie 2020, Emitentul a derulat o ofertă secundară de vânzare de acţiuni, printr-un plasament privat în cadrul căruia a atras 8,1 milioane lei de la investitori, fiind subscrise 37,2 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,218 lei pe titlu.

Astfel, investitorii care au participat în cadrul plasamentului deţin cumulat 77,64% din acţiunile Star Residence Invest, iar Impact Developer&Contractor (IMP), singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti, fondatorul şi acţionarul majoritar al Star Residence Invest de la acea dată, şi-a redus participaţia la Star Residence Invest la 22,36%.

În urma plasamentului privat, Star Residence Invest a obţinut o capitalizare anticipată de aproape 10,5 milioane lei (2,1 milioane euro).

BRK Financial Group (BRK) a intermediat plasamentul privat şi, totodată, admiterea la tranzactionare a Star Residence Invest pe SMT - piaţa AeRO, în calitate de Consultant Autorizat.

BRK Financial Group va continua să asiste Star Residence Invest în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO