Burse - Fonduri mutuale

Statul român vrea şapte administratori noi la Romgaz, cu mandate pe o perioadă de patru luni

Statul român vrea şapte administratori noi la Romgaz,...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2022, 14:43 225

Ministerul Energiei, în numele statului român, acţionar majoritar al Romgaz (SNG), cu 70% din capitalul social al producătorului şi furnizorului de gaze naturale, a cerut alegerea unui număr de şapte administratori provizorii, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Solicitarea se va vota în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor convocată pentru 28 februarie/1 martie 2022 în temeiul prevederilor „art. 117 din legea 31/1990 privind societăţile cu modificările şi completările ulterioare ale OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice aprobată prin legea 111/2016”, se arată în documentul de la BVB, semnat de ministrul energiei Virgil Popescu.

Totodată, durata mandatului administratorilor provizorii a fost propusă pentru o perioadă de patru luni, iar indemnizaţia fixă brută lunară a membrilor CA aleşi ar urma să fie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conforma obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

Acţionarii reprezentând cel puţin 5% din capitalul social al Romgaz pot formula propuneri de candidaturi în cel mult 15 zile de la publicarea convocării.

Romgaz, cea mai mare companie de stat listată la BVB, are o capitalizare de 14,5 miliarde de lei, acţiunile SNG depreciindu-se cu 2,56% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii totale de circa 55,6 milioane de lei.

Miercuri, la ora 14:30, acţiunile SNG erau pe plus cu 0,4%, pe un rulaj de 544.000 de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO