Burse - Fonduri mutuale

Ştefan Frangulea, preşedintele Asociaţiei Trezorierilor, numit CFO la Electrica până la finele anului 2022 după încetarea contractului lui Mihai Darie

Ştefan Frangulea, preşedintele Asociaţiei...

Autor: Tibi Oprea

03.01.2022, 17:50 412

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica (simbol bursier EL) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că, prin ajungerea la termenul de patru ani, contractul de mandat de Director Financiar al lui Mihai Darie încetează efectiv începând cu data de 3 ianuarie 2021.

Totodata, în cadrul şedinţei din 3 ianuarie 2022, Consiliul de Administraţie al Electrica a hotărât numirea lui Ştefan-Alexandru Frangulea, 44 de ani, în calitate de director executiv interimar Direcţia Financiară, începand cu data de 4 ianuarie 2022 şi până la 31 decembrie 2022.

“Ştefan-Alexandru Frangulea are o experienţă de peste 20 de ani în sectoarele financiar-bancar şi energetic, în domenii precum: servicii bancare pentru corporaţii, trezorerie corporatistă, finanţe corporative, strategie, pieţe financiare şi de capital, management general, dezvoltarea afacerii, în poziţii executive şi de management”, transmite compania în raportul de la bursă.

În februarie 2018, Ştefan Frangulea s-a alăturat echipei Electrica în poziţia de Director Departament Trezorerie. De asemenea, din primavara anului 2019 a fost membru al Consiliilor de Administraţie ale celor trei filiale de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica – SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord.

În prezent, în urma fuziunii celor trei filiale, la sfârşitul anului 2020, Ştefan-Alexandru Frangulea este membru al Consiliului de Administraţie al societăţii Distribuţie Energie Electrica România.

Ştefan Frangulea este preşedinte al Asociaţiei Trezorierilor din România şi a ocupat funcţii de management şi de conducere la mai multe bănci din piaţa locală.

Electrica are 3,5 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei.

Acţiunile EL înregistrează o scădere de 19,4% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 218,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO