Burse - Fonduri mutuale

SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, adaugă 528.000 de locuri de muncă în iulie, peste estimări, temperând astfel temerile legate de recesiune dar punând presiune pe FED. Paradoxal, Wall Street scade abrupt

Explicaţie foto: Contractele futures au scăzut abrupt după datele din SUA

Explicaţie foto: Contractele futures au scăzut abrupt după datele din SUA

Autor: Liviu Popescu

06.08.2022, 00:02 807

Angajatorii americani au creat în iulie mai multe locuri de muncă decât se preconiza, ilustrând o cerere de forţă de muncă solidă, care temperează temerile legate de recesiune dar sugerează că Rezerva Federală va continua cu majorările abrupte ale dobânzilor pentru a contracara inflaţia, scrie agenţia americană de presă Bloomberg.

Astfel, numărul de salariaţi din sectorul non-agricol a crescut cu 528.000 luna trecută, depăşind toate estimările şi înregistrând cea mai mare creştere din ultimele cinci luni, au arătat vineri datele Departamentului Muncii. Rata şomajului a scăzut la 3,5%, egalând un minim al ultimelor cinci decenii. Estimările mediane ale unui sondaj Bloomberg realizat în rândul economiştilor prevedeau o creştere a numărului de salariaţi de 250.000 şi menţinerea ratei şomajului la 3,6%.

Randamentele titlurilor de trezorerie au crescut, contractele futures pentru indicele S&P 500 s-au prăbuşit, iar dolarul a crescut brusc. Dow Jones se tranzacţionează în pre-deschidere la minus 0,6%.

Contractele futures ale indicilor bursieri americani au scăzut vineri dimineaţă, după acest rezultat cu mult peste aşteptări privind ocuparea forţei de muncă în luna iulie care a întărit aşteptările ca Rezerva Federală să continue să majoreze agresiv ratele dobânzilor în încercarea de a limita inflaţia.

Raportul sugerează un apetit constant pentru forţa de muncă într-o serie de industrii, în pofida îngrijorărilor tot mai mari legate de o încetinire economică. Numărul de salariaţi a crescut în serviciile de cazare şi alimentaţie publică, în serviciile de sănătate şi în serviciile profesionale şi de afaceri.

Datele privind salariaţii din iulie ar putea oferi oficialilor Fed motive pentru a-şi continua abordarea agresivă a politicii monetare pe fondul unei inflaţii ridicate de zeci de ani. Preşedintele Jerome Powell a lăsat deschisă săptămâna trecută posibilitatea ca oficialii să majoreze ratele cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară la următoarea şedinţă din septembrie, în funcţie de inflaţie şi de datele economice de până atunci.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO