Burse - Fonduri mutuale

Subscrieri de 5,9 mld. lei pe tranşa micilor investitori în a şaptea zi de IPO Hidroelectrica: subscriere de 450%. Oferta se încheie marţi, ora 12:00

Subscrieri de 5,9 mld. lei pe tranşa micilor investitori...

Autor: Tibi Oprea

03.07.2023, 18:54 1427

5,9 miliarde de lei au subscris micii investitori în în primele şapte zile ale ofertei de vânzare de acţiuni a Hidroelectrica, tranşa dedicată lor fiind subscrisă în proporţie de aproape 450%, adică suprasubscrisă de 3,5 ori, conform datelor agregate de ZF din platformele brokerilor. Aceştia au introdus ordine de subscriere pentru 52,65 de milioane de acţiuni H2O.

Spre comparaţie, la finele săptămânii trecute, adică în primele şase zile, fuseseră introduse ordine pentru 50,6 milioane de acţiuni din partea investitorilor de retail, tranşa fiind subscrisă în proporţie de 432,5%, subscrierile totale ridicându-se la 5,7 miliarde de lei. Ritmul subscrierilor a încetinit treptat, marţi, 4 iulie 2023, ora 12:00, fiind ultima zi de ofertă.

Tranşa micilor investitori, care reprezintă 15% din oferta totală (11,7 milioane de acţiuni), ţinteşte atragerea a circa 1,3 mld. lei (la preţul maxim de 112 lei), ceea ce înseamnă că aceştia au subscris de peste patru ori mai mult.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, interesul este la fel de mare şi pe tranşa investitorilor instituţionali, acolo unde oferta este deja suprasubscrisă din primele zile, la un preţ spre limita superioară a intervalului.

Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O. Din acest pachet, 85% este adresat investitorilor instituţionali, care sunt şi cei ce vor decide preţul final al ofertei. Oferta de listare a Hidroelectrica este estimată la maximum 8,8 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO