Burse - Fonduri mutuale

Suedezii de la East Capital au lichidat 4% din Impact în două zile

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

17.07.2014, 00:00 173

Vehiculul de investiţii Salink Limited, controlat de compania suedeză de investiţii East Capital,  a vândut marţi un pachet de 2,3 milioane de acţiuni (1,16% din capital) deţinute la dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), pentru care a încasat suma de 2,2 milioane de lei (0,5 mil. euro), după ce cu o zi înainte a mai vândut un pachet de 3% din capitalul Impact pentru 5,7 mil. lei (1,3 mil. euro).

Ambele tranzacţii s-au realizat la preţul de 0,97 lei/titlu, iar în urma lor Salink şi-a diminuat participaţia la companie de la 10,1% la 6%. Cumulat, Salink a vândut în cele două zile 8,2 milioane de acţiuni, reprezentând 4,1% din capitalul social al Impact. Unul dintre cumpărătorii acţiunilor vândute de vehiculul de investiţii este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al Impact Developer. Acesta a achiziţionat marţi un pachet de 1,25 milioane de acţiuni pentru care a plătit 1,2 milioane de lei (0,27 mil. euro).

Preţul plătit pe acţiune, de 0,97 lei, este cotaţia la care au închis titlurile Impact marţi. Cele 1,25 milioane de acţiuni cumpărate de Iaciu reprezintă 0,63% din capitalul social al dezvoltatorului imobiliar. Având în vedere achiziţiile susţinute de acţiuni Impact pe care omul de afaceri le-a făcut în ultima lună, este posibil ca acesta să fi depăşit pragul de deţinere de 50%. În acest caz, Iaciu va fi nevoit să facă o nouă ofertă de preluare după ce a mai derulat în urmă cu câteva luni o ofertă cu ocazia depăşirii pragului de 33%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO