Burse - Fonduri mutuale

Susţinută de un suflu pozitiv de pe pieţele externe, bursa de la Bucureşti depăşeşte luni în timpul şedinţei de tranzacţionare pragul psihologic de 10.000 de puncte

Susţinută de un suflu pozitiv de pe pieţele externe,...

Autor: Liviu Popescu

13.01.2020, 12:56 541

Bursa de la BucureÅŸti a depăşit luni la ora 12:30 pragul psihologic de 10.000 de puncte, reflectat prin valoarea indicelui principal BET, în creÅŸtere cu 0,5% faţă de închiderea din ÅŸedinÅ£a precedentă, evoluÅ£ie susÅ£inută în principal de acÅ£iunile Fondului Proprietatea, arată datele agregate de ZF. Astfel, FP, care are cea mai mare pondere în structura indicelui, înregistra luni o apreciere de 1,7% a preÅ£ului acÅ£iunilor, fiind de asemenea ÅŸi cea mai tranzacÅ£ionată acÅ£iune cu un rulaj de 2,7 mil. lei, adică 40% din totalul de până la această oră. 

Susţinută de un suflu pozitiv de pe pieţele externe, în contextul în care indicele FTSE 100 se apreciază cu 0,6%, DAX al celei mai mari economii din Europa – Germania, urcă cu 0,1%, iar pe plus este şi cel de la Paris, cu 0,3%, bursa de la Bucureşti reuşeşte ca luni să spargă pragul de 10.000 de puncte, un nivel la care piaţa de capital din România nu a mai închis din 2007 încoace.

Chiar dacă la începutul anului 2020, bursa românească a atins pentru scurt timp acest prag în timpul şedinţei de tranzacţionare, ulterior deprecierie pe plan extern au determinat ca bursa să închidă şedinţele de tranzacţionare sub acest prag.

Dacă bursa de la BucureÅŸti închide luni peste nivelul de 10.000 de puncte, va fi pentru prima oară din 2007 încoace când indicele BET se poziÅ£ionează peste acest nivel. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO