Burse - Fonduri mutuale

Target Capital: Ne aşteptăm la o creştere de peste 50% a vânzărilor Azomureş în trimestrul doi

Autor: Adrian Cojocar

28.07.2011, 12:00 354

Analiştii firmei de brokeraj Target Capital estimează un preţţintă de 0,985 lei pentru o acţiune Azomureş Târgu-Mureş (AZO), cu24% peste cotaţia la care se tranzacţionau astăzi, de 0,79lei/unitate, însă recomandă "menţinerea" acestor acţiuni din cauzariscurilor de pe plan internaţional.

"Cotaţiile internaţionale la îngrăşăminte au continuat săcrească pe parcursul trimestrului al doilea atingând nivelurilemaxime din ultimele luni ale anului 2008. În acest context, neaşteptăm la o evoluţie favorabilă a vânzărilor companiei întrimestrul al doilea al anului curent şi estimăm o creştere a acestora de cel puţin 50% faţă de aceeaşi perioadă a anuluiprecedent", se arată în raport.

Analiştii Target Capital previzionează că producătorul deîngrăşăminte va raporta în perioada aprilie - iunie un profit dinactivitatea de bază la nivelul de circa 30 mil. lei şi spun căacesta va depinde de volumul de investiţii pe care compania l-ademarat în această perioadă.

"De asemenea, un curs depreciat al monedei naţionale la finelelunii iunie comparativ cu finele lunii martie ar putea contribui laameliorarea rezultatului din operaţiuni financiare", mai spunanaliştii societăţii de brokeraj.

În primul trimestru din acest an Azomureş a raportat cel maimare profit trimestrial din ultimii ani, respectiv 89 mil. lei, iarprofitul net al companiei s-a ridicat la 44,2 mil. lei din cauzapierderilor financiare care s-au cifrat la 36 mil. lei.

Acţiunile Azomureş au înregistrat în acest an a doua creştere depe Bursă, după cele ale Oltchim, apreciindu-se cu 66% faţă definele anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO