Burse - Fonduri mutuale

Tatika Investments Cipru, cel mai mare acţionar al Sphera Group, controlat de Radu Dimofte, cere convocarea AGA pentru alegerea unui nou consiliu director şi aprobarea unei remuneraţii de 4000 euro/lună pentru membrii acestuia

Tatika Investments Cipru, cel mai mare acţionar al...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2021, 16:38 448

Unul dintre acţionarii semnificativi ai Sphera Group, Tatika Investments Cipru, firmă controlată de Radu Dimofte, a solicitat convocarea adunării generale a acţionarilor, pe ordinea de zi fiind alegerea noilor membrii ai consiliului director, a duratei mandatului acestora şi a remuneraţiei lunare, propusă la 4000 euro.

Tatika Investments deţine 28% din capitalul Sphera.

Cererea depusă va fi analizata şi se va decide cu privire la convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Grupului, în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare, se arată în anunţul publicat luni de Sphera Group.

Sphera Group (simbol bursier SFG) este operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România. În afară de Tatika Investments, din acţionariat fac parte Computerland Bucureşti, cu 20%, şi Wellkept Group Bucureşti, cu 16,3%, firmă controlată tot de Radu Dimofte.

Compania a raportat în primele nouă luni ale anului un profit de 28 mil. lei (excluzând impactul adoptării IFRS 16), faţă de pierderea netă de 4,7 mil. lei înregistrată în perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările în restaurante s-au cifrat la 728,7 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 45%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO