Burse - Fonduri mutuale

Teraplast a revenit pe profit în trimestrul al treilea

Teraplast a revenit pe profit în trimestrul al treilea

Autor: Andrei Chirileasa

05.11.2012, 00:05 656

Producătorul de ţevi şi profiluri din PVC Teraplast Bistriţa (TRP) a înregistrat un profit net de 2,5 mil. lei (550.000 de euro) în trimestrul al treilea după cinci trimestre consecutive pe care compania le-a închis pe pierdere.

Afacerile companiei au crescut cu 24% în aceeaşi perioadă, până la 81,2 mil. lei (18 mil. euro).

La nouă luni, Teraplast a raportat 179,7 mil. lei (41 mil. euro), în creştere cu 9,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, şi a înregistrat profit din exploa­tare de 5,7 mil. lei faţă de pierderi de 3,8 mil. lei în primele nouă luni ale anului trecut. Pierderile financiare s-au dublat însă, la 6,55 mil. lei, trăgând pe minus rezultatul final. Astfel, compania a raportat pierderi nete de 1,36 mil. lei, de cinci ori mai mici decât în 2011.

Rezultatele vin după 18 luni de restructurare operaţională şi financiară a companiei.

Programul a vizat dezvol­tarea liniilor de activitate cu potenţial de creştere profitabilă (producţia de profiluri de tâmplărie, producţia de ferestre şi uşi, producţia de granule PVC), în paralel cu discontinuarea, convertirea sau externalizarea liniilor de activitate neperformante sau colaterale.

În vederea susţinerii programului de investiţii, în aceeaşi perioadă au fost valorificate o parte din activele imobiliare eliberate în urma finalizării relocării sediului administrativ în Parcul Industrial Teraplast.

"Vânzările au crescut faţă de anul trecut, iar profitabilitatea este pe un trend vizibil de redresare. Putem spune în acest moment că am finalizat etapa de restructurare a companiei şi că am reluat programul de consolidare şi de creştere", a declarat Ştefan Bucătaru, directorul general al Teraplast.

Acţiunile Teraplast au crescut cu 15% vineri, după publicarea rezultatelor financiare. La preţul de închidere, de 0,184 lei, capitalizarea Teraplast este de 54,8 mil. lei (12,1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO