Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast anunţă o cifră de afaceri de 374 mil. lei în S1/2022, în urcare cu 37%. Profitul net, declin de 43% la 16,4 mil. lei

TeraPlast anunţă o cifră de afaceri de 374 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

27.07.2022, 00:05 532

♦ Exporturile, în creştere cu 79% la 64 mil. lei.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP, a înregistrat o cifră de afaceri de 373,6 milioane de lei în primul semestru din 2022, reprezentând o creştere de 37% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, conform datelor din raportul financiar publicat la BVB.

Creşterea este inferioară celor din intervalele precedente, compania notând în acest sens un „mediu economic radical modificat, ceea ce a afectat performanţele“. Totodată, „degradarea climatului, vizibilă încă de la începutul anului, s-a accentuat în trimestrul II“, se arată în raport.

Profitul operaţional (EBITDA – câştiguri înainte de taxe, dobânzi depreciere şi amortizare) a fost de 35,7 milioane de lei, în coborâre cu 16% prin comparaţie cu perioada similară din 2021. Marja EBITDA s-a menţinut la nivelurile ţintite pentru liniile de business Instalaţii şi Granule, însă marja la nivel de grup a fost afectată de rezultatele TeraGlass si TeraBio Pack.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO