Burse - Fonduri mutuale

Tibi Oprea, editor ZF, primeşte premiul „Cel mai apreciat jurnalist pe piaţa de capital în 2023” din partea BVB, votul publicului

Sursa foto: bvb.ro

Sursa foto: bvb.ro

01.03.2024, 00:04 125

Tibi Oprea, 30 de ani, editor al paginii de burse şi fonduri mutuale a Ziarului Financiar şi unul dintre moderatorii emisiunii ZF Deschiderea de astăzi, a primit premiul „Cel mai apreciat jurnalist pe piaţa de capital în 2023”, votul publicului, în cadrul BVB Awards, evenimentul anual al Bursei de Valori Bucureşti în cadrul căruia sunt recunoscute public succesele înregistrate pe piaţa de capital în anul anterior.

Organizat pentru prima dată în anul 2013, evenimentul are scopul de a aduce în faţa comunităţii formate în jurul pieţei de capital româneşti, performanţele deosebite înregistrate de companiile listate, companiile de brokeraj, fondurile de pensii private şi de investiţii fanion, participanţi activi ai pieţei de capital din România.

Aflat la cea de-a 11-a ediţie, în cadrul evenimentului au fost acordate 19 premii, dintre care unul stabilit prin votul publicului în perioada 5-15 februarie. De asemenea, a fost acordat, pentru a patra oară, premiul pentru „Cea mai bună comunicare cu jurnaliştii a unui emitent în 2023”, premiu stabilit de un juriu format din jurnaliştii care acoperă domeniul pieţei de capital, pe baza experienţei şi interacţiunii lor cu companiile listate. Banca Transilvania a primit acest premiu în ediţia curentă.

„Pentru a 11-a oară, în cadrul evenimentului anual al Bursei de Valori Bucureşti, care premiază excelenţa pe piaţa de capital, am adus în lumina reflectoarelor companiile care au strălucit la propriu în anul bursier 2023. A fost un an 2023 extraordinar,  performanţă reflectată în primul rând de succesul ofertei publice de listare a companiei Hidroelectrica, lider in producţia de energie electrică în România. Meritul pentru aceste rezultate se datorează stakeholderilor pieţei de capital şi, astăzi, am văzut pe scena BVB Awards companiile care s-au remarcat prin rezultate notabile. Ne bucurăm să avem în cadrul comunităţii pieţei noastre de capital asemenea jucători şi cu siguranţă, împreună, putem duce piaţa de capital din România la nivelul următor.”, a spus Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Alţi câştigători au fost Hidroelectrica (pentru „Listarea anului 2023” şi „Cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa reglementată a BVB în 2023”), AROBS Transilvania Software („Cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa AeRO în 2023”), Transport Trade Services („Cel mai mare randament pentru investitori al unei companii din BET-XT în 2023”), 2B Intelligent Soft („Cel mai mare randament pentru investitori al unei companii din BET AeRO în 2023”), Fondul Proprietatea („Emitentul cu cea mai mare creştere a lichidităţii în 2023”), Ministerul Finanţelor („Premiul pentru consecvenţă în derularea ofertelor de vânzare de titluri de stat FIDELIS”), BCR („Brokerul anului 2023” şi „Cel mai activ emitent pe segmentul de obligaţiuni corporate în 2023”), BRD („Cel mai activ intermediar pe segmentul de retail în listarea anului 2023”), TradeVille („Brokerul anului pe piaţa AeRO, pe segmentul acţiuni în 2023”), BRK Financial Group („Cel mai activ intermediar pentru creşterea lichidităţii în 2023”), BT Capital Partners („Cel mai activ intermediar pe segementul de obligaţiuni în 2023”), OMV Petrom („Premiul pentru cea mai bună evaluare ESG – Management score în 2023”), Fondul Metropolitan Life („Cel mai performant fond de pensii private Pilon II, performanţă 2013-2023”), Fondul NN Activ („Cel mai performant fond de pensii private Pilon III, performanţă 2013-2023”) şi FDI BT Maxim („Cel mai performant fond de investiţii local în 2023”).

„După un an 2023 foarte bun pentru piaţa de capital din România, cu rezultate excepţionale pe multiple paliere, a sosit acel moment în care invităm pe scena BVB Awards performerii anului bursier trecut pentru a le recunoaşte public performanţele. Vorbim despre companii listate, instituţii ale statului, intermediari, investitori instituţionali, jurnalişti şi despre toţi cei care au făcut posibilă dezvoltarea pieţei noastre de capital la un nivel înalt şi care, alături de noi şi proiectele noastre, continuă să demonstreze că piaţa de capital din România îşi îndeplineşte misiunea de platformă de finanţare a economiei româneşti. Felicitări tuturor Performerilor anului 2023 pe piaţa de capital”, a spus Radu Hanga, Preşedinte Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO