Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai profitabile acţiuni în primul trimestru din 2016

Topul celor mai profitabile acţiuni în primul trimestru...

Autor: Roxana Pricop

04.04.2016, 00:07 2858

Acţiunile cu lichiditate scăzută precum cele ale Turbo­me­ca­nica au adus câştiguri şi de 84% investitorilor în primele trei luni ale anului, în timp ce din rândul acţiunilor lichide se remarcă Banca Transilvania cu un randament de 11%. În ansamblu, bursa de la Bucureşti are un minus de 4% în primul trimestru.

Avansul acţiunilor producătorului de componente pentru aeronave Turbomecanica a fost alimentat de achiziţiile insi­de­ri­lor şi de începerea programului de răscumpărări. În clasament ur­mează acţiunile Electroargeş (ELGS), cu un avans de 31%, şi cele ale producătorului de lactate Albalact (ALBZ), cu un avans de 26%. Aceste acţiuni sunt puţin lichide, raportând tranzacţii de sub 10 mil. lei în primul trimestru. Avansul acţiunilor Albalact s-a datorat anunţului făcut de com­panie că principalii acţionari, familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, au semnat un acord de vânzare cu grupul francez Lactalis.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au adus investitorilor un câştig de peste 11%, cel mai bun din indicele BET. Avansul a fost alimentat de pro­punerea conducerii băncii de a distribui dividende pentru pri­ma oară din 2009 şi de a acorda acţiuni gratuite. Investitorii au derulat tranzacţii în valoare de 437 de milioane de lei cu acţiunile TLV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO