Burse - Fonduri mutuale

TradeVille: 2.640 de ordine de subscriere de la aproximativ 2.500 clienţi la oferta publică de vânzare de acţiuni a Hidroelectrica

TradeVille: 2.640 de ordine de subscriere de la...

Autor: Eduard Ivanovici

23.06.2023, 17:20 2383

TradeVille, unul dintre cei mai activi brokeri de pe piaţa locală de capital, cu intermedieri de 761 de milioane de lei în primele cinci luni din 2023, a raport în prima zi de subscriere pentru IPO-ul Hidroelectrica 2.640 ordine de subscriere din partea a aproximativ 2.500 clienţi până la ora 16:00, reiese dintr-un comunicat.

După ani de aşteptare, vineri au început în cele din urmă subscrierile la oferta publică iniţială a Hidroelectrica. Investitorii de retail pot subscrie la preţul maxim de 112 lei pe acţiune, cu o subscriere minimă de 50 de acţiuni, echivalentul a 5.600 lei. În primele cinci zile lucrătoare cei ce subscriu beneficiază de un discount de 3% din preţul de ofertă.

„Ne bucurăm că piaţă de capital din România a arătat un interes extraordinar pentru oferta publică Hidroelectrica. Este un semn pozitiv al evoluţiei mentalităţii investitorilor de retail, sunt multe voci în piaţă care consideră Hidroelectrica cea mai valoroasă şi profitabilă companie a statului român. Îi putem asista pe aceştia complet gratuit să subscrie la ceea ce poate fi cel mai mare IPO de pe BVB. De altfel, suntem gata de lansarea unui serviciu unic în peisajul de brokeraj în România, însă îl vom anunţă după încheierea listării Hidroelectrica”, spune Miriam Andrei, director general, TradeVille.

Perioada de subscriere se va încheia pe 4 iulie la ora 12:00, iar admiterea la tranzacţionare este estimată a începe pe 12 iulie. 17.39% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare. Hidroelectrica este una dintre cele mai mari companii din România, deţinută în proporţie de 80% de statul român şi 20% de către Fondul Proprietatea. Compania produce şi furnizează energie electrică, pe care o generează prin intermediul celor 187 de hidrocentrale şi microcentrale pe care le administrează, cât şi din segmentul de energie eoliană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO