Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group, market maker pentru Transport Trade Services

BRK Financial Group, market maker pentru Transport Trade...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2021, 10:44 384

Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, al cărui acţionar principal este antreprenorul Mircea Mihăilescu, a încheiat un contract pentru activitatea de market maker la BVB cu SSIF BRK Financial Group.

Contractul are o durată de 2 ani, cu posbilitatea de prelungire.

În baza lui, BRK Financial Group va asigura servicii de Market Maker pentru TTS.

Market maker-ul este o companie care activează in piaţa de capital, de obicei un broker, care îşi asuma riscul de piaţă/tranzacţionare pentru o anumită categorie de titluri de valoare (actiuni, obligatiuni, etc) in scopul facilitării tranzacţionării respectivului titlu. De asemenea, market maker-ul vinde şi cumpără titluri de valoare de la clienţii săi asigurând lichiditatea necesară, menţinerea cotaţiilor (Bid & Ask) şi facilitarea tranzacţiilor.

Transport Trade Services a intrat la tranzacţionare pe 14 iunie, fiind prima companie care face pasul spre piaţa reglementată de la producătorul de vinuri Purcari din februarie 2018 încoace.

Compania a atras 288 milioane de lei de la investitori în perioada 24 mai-4 iunie, în urma unei oferte cu o rată de suprasubscriere substanţială pe tranşa de retail, prin vânzarea a 50% din companie de către cei 14 acţionari persoane fizice.

În urma operaţiunii, Mircea Mihăilescu deţine 25,2% din capital, NN Group NV 10,1%, Ion Stanciu, 7%, Aegon Pensii 6,4%, Pavăl Holding 5,3% şi Utilico Emerging Markets 5%, restul acţiunilor fiind la alti acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO