Burse - Fonduri mutuale

Transportatorul fluvial Transport Trade Services vrea să cumpere un operator portuar local pentru 22 mil. euro

Transportatorul fluvial Transport Trade Services vrea să...

Autor: Eduard Ivanovici

17.02.2023, 18:15 1525

Transport Trade Services (TRS), transportator de mărfuri de Dunăre, a anunţat la Bursa de la Bucureşti că plănuieşte să cumpere un operator portuar pentru suma de 21,8 milioane de euro, plata urmând să se realizeze într-o singură tranşă la încheierea contractului.

„Societatea informează că, în 17.02.2023, Consiliul de administraţie a aprobat mandatarea conducerii executive să încheie un acord preliminar de tranzacţie şi să negocieze condiţiile contractuale în vederea achiziţiei unui pachet de acţiuni reprezentând 99,9% din capitalul social al unei societăţi înregistrate în România cu activitate n domeniul operării portuare”, reiese dintr-un raport de la BVB.

Compania ţintă dispune de capacităţi operaţionale complementare grupului TTS (incluzând dane operative, macarale de cheu, linii de cale ferată) şi se încadrează în segmentul de operare portuară al grupului TTS, contribuind la extinderea capacitaţii şi diversificarea serviciilor prestate de către grup, explică reprezentanţii TTS.

De asemenea, grupul vizat utilizează teren portuar poziţionat strategic şi deţine platforme de depozitare şi depozite acoperite, precum şi echipamente ce permit scalarea activităţii TTS şi a subsidiarelor acesteia.

„Societatea a derulat procedurile de due diligence privitoare la compania ţintă. Tranzacţia va fi finanţată printr-o combinaţie de facilităţi de credit bancare şi fonduri ale societăţii. Contractul va fi încheiat după emiterea de către Consiliul Concurenţei a unei decizii de neobiecţiune privind operaţiunea de concentrare economică realizată prin tranzacţie şi aprobarea prealabilă a tranzacţiei de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor TTS.”

Cu 23,6% s-au apreciat acţiunile TTS în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 77,2 milioane de lei. Evaluată la circa 785 de milioane de lei, compania va publica rezultatele financiare de anul trecut pe 27 februarie. În primele nouă luni din 2022, veniturile la nivel consolidat au ajuns la 664,3 milioane de lei, plus 47,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar profitul net consolidat a crescut cu 138% la 136,9 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO