Burse - Fonduri mutuale

Transportatorul fluvial TTS cheamă acţionarii pentru accesarea unui credit de 12 mil. euro şi suplimentarea bugetului de investiţii cu 42 mil. euro

Transportatorul fluvial TTS cheamă acţionarii pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

18.05.2023, 18:19 1117

Transport Trade Services, transportator de mărfuri pe Dunăre, listat la Bursă sub simbolul TTS, a convocat acţionarii în data de 19 iunie pentru a vota dobândirea participaţiei de 99,9% din capitalul social al operatorului portuar Decirom pentru un preţ de 21,8 milioane de euro şi accesarea unui credit în valoare de 11,5 milioane de euro garantat în principal cu acţiuni Decirom pentru finanţarea parţială a achiziţiei.

Pe ordinile de zi ale acţionarilor se mai află numirea Ernst & Young în calitate de auditor financiar, finanţarea de către societate în limita a cinci milioane de euro a investiţiilor de dezvoltare ale Decirom în valoare totală de 10 milioane de euro, cât şi achiziţia a două macarale plutitoare destinate creşterii vitezei şi capacitaţii de operare a grupului TTS în portul Constanţa în valoare de 11 milioane de euro.

De asemenea, acţionarii vor supune votului suplimentarea bugetului de investiţii cu 42 milioane de euro (incluzând pachetul de acţiuni Decirom în valoare de 21,8 mil euro, finanţarea investiţiilor DECIROM în cuantum de 5 milioane de euro şi cele două macarale plutitoare în valoare de 11 milioane de euro).

Capitalizarea TTS ajunge la 813 milioane de lei, după ce acţiunile au crescut cu 54% în ultimul an, pe un rulaj de 75,4 milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 25,3% de Alexandru Mircea Mihăilescu, potrivit BVB.

 

Rezultatele financiare la T1/2023 ale TTS, aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO