Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie în IT: AROBS Transilvania Software, controlată de antreprenorul Voicu Oprean, preia integral grupul Future WorkForce Global (FWF) din Cluj-Napoca, furnizor de soluţii de automatizare a proceselor de business, cu afaceri de 22 mil. lei

Tranzacţie în IT: AROBS Transilvania Software,...

Autor: Cristina Bellu

26.04.2023, 09:10 4818

Arobs Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AROBS, a preluat integral grupul Future WorkForce Global (FWF) din Cluj-Napoca, specializat în furnizarea de soluţii complexe de automatizare a proceselor de business.

„Achiziţionarea grupului Future WorkForce Global reprezintă o extensie importantă a portofoliului nostru de servicii software şi o consolidare a poziţiei pe care o ocupăm pe piaţa de automatizare inteligentă prin Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI) şi Machine Learning (ML) ”, spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.  

Tranzacţia anunţată astăzi se înscrie în strategia asumată de companie, odată cu listarea la BVB: dezvoltarea de noi zone de expertiză pentru serviciile software şi achiziţii prin integrarea jucătorilor existenţi care operează în industrii complementare, fapt ce permite sinergii şi o integrare facilă.

Din partea AROBS, tranzacţia a fost facilitată de casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) şi TS Partners ESPAND, în timp ce grupul Future WorkForce a fost asistat de avocatul Horaţiu Crişan.

Future WorkForce Global şi-a început activitatea în urmă cu şase ani, iar astăzi a ajuns să deţină birouri în Cluj-Napoca şi Bucureşti, şi filiale în Londra, Marea Britanie şi Munchen, Germania, unde lucrează aproximativ 100 de specialişti în optimizarea şi automatizarea proceselor de business.

În 2022, grupul FWF a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 22 de milioane de lei.

„Odată cu preluarea FWF, continuăm extinderea noastră pe pieţele internaţionale, în special în UK şi Germania, şi completăm expertiza de automatizare a proceselor de afaceri pe care o deţinem prin intermediul CoSo Olanda şi Belgia, unde suntem prezenţi sub brandul FastPath Automation”, adaugă Voicu Oprean.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Mihai Bălaj şi Marius Bene, în roluri de directori executivi, Daniel Mureşan – CTO, şi Voicu Oprean, preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar rezultatele FWF vor fi incluse în situaţiile financiare consolidate începând cu luna mai 2023.

”Această achiziţie ne va pune şi mai mult în valoare potenţialul de creştere şi ne va sprijini în extinderea bazei noastre de clienţi, inclusiv prin crearea de sinergii suplimentare cu brandul de transformare digitală FastPath Automation al CoSo by AROBS, în Benelux.”, spune Mihai Balaj, director executiv FWF Global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO