Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile realizate la BVB în primele opt luni din 2023, în valoare de 24,5 mld. lei, peste recordul înregistrat la finele anului trecut

Tranzacţiile realizate la BVB în primele opt luni din...
27.09.2023, 00:04 87

Valoarea totală de tranzacţionare cu toate tipurile de instrumente financiare listate pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti a ajuns la un nou nivel record în perioada ianuarie-august 2023. 

Tranzacţiile totale au atins 24,5 mld. lei, echivalentul a 5 mld. euro în primele opt luni ale acestui an. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, nivelul este cu 60% mai ridicat, conform unui comunicat al BVB „Ceea ce este remarcabil la nivelul consemnat până acum în acest an este că doar de două ori până acum în istoria BVB valoarea totală de tranzacţionare cu toate tipurile de instrumente financiare de pe Piaţa Reglementată a BVB a mai depăşit 20 mld. lei. Astfel, un nivel peste acest prag a mai fost înregistrat la nivelul unui an întreg în 2021 (20 mld. lei) şi în 2022 (23,2 mld. lei)”, scriu reprezentanţii BVB.

Al doilea indicator de lichiditate, cel al valorii medii zilnice, a consemnat un avans procentual similar şi a ajuns la nivelul de 147 milioane lei, echivalentul a 30 milioane euro. Cel de-al treilea indicator de lichiditate, reprezentat de numărul tranzacţiilor a trecut, a atins la finalul primelor opt luni din acest an pragul de un milion de tranzacţii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO