Burse - Fonduri mutuale

Trei luni de Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti: investitorii care au luat acţiuni cu discount în IPO au un randament de peste 16% azi. Fără discount, 13%. Indicele principal BET a avut plus 9% în aceeaşi perioadă. Tranzacţiile cu acţiuni H2O au trecut de 2,5 mld. lei, din care 50 mil. lei au fost opt tranzacţii speciale

Trei luni de Hidroelectrica pe Bursa de Valori...

Autor: Tibi Oprea

Compania a fost în top trei lichiditate în săptămânile de după listare, iar astăzi este în top cinci cele mai tranzacţionate  „Preţul pieţei se învârte între 110 şi 120 de lei, cam aici este echilibrul“, spune un broker.

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) făcea istorie pe 12 iulie, adică în urmă cu exact trei luni, prin listarea unui pachet de aproape 20% din acţiuni din partea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti.

De atunci, acţiunile H2O s-au apreciat cu peste 16% faţă de preţul cu discount de 100,88 de lei la care au pu­tut cumpăra investitorii în oferta record de 9,3 mld. lei, iar pentru cei care au cumpărat în ultimele zile ale ofertei, adică la un preţ fără discount de 104 lei pe unitate, randamentul la zi este de aproximativ 13%. Spre comparaţie, indicele principal BET, din care compania face parte încă din prima zi, a înregistrat un plus de 9% în aceeaşi perioadă, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO