Burse - Fonduri mutuale

Trei SIF-uri au active mai mari în noiembrie. Discount chiar şi de 58% la tranzacţii

Trei SIF-uri au active mai mari în noiembrie. Discount...

Autor: Liviu Popescu

20.12.2016, 00:03 501
SIF Banat-Crişana, SIF Transil­vania şi SIF Oltenia sunt cele trei so­cietăţi de investiţii financiare care au avut scăderi ale activelor în luna noiembrie, în timp ce la polul opus SIF Muntenia a avut creştere de 2,6%, iar SIF Moldova de 0,9%.

La finalul lunii noiembrie, nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF-uri a fost de 7 mld. lei, în scădere cu 0,3% faţă de nivelul înregistrat la finele lunii octombrie.

„Evoluţia preţurilor de închidere comparativ cu cele ale lunii precedente a fost mixtă, cu scăderi  de 1,9% la SIF Muntenia şi 0,6% la SIF Transilvania, o staţionare în cazul SIF Moldova şi creşteri de 1,9% la SIF Banat-Crişana respectiv 5,5% la SIF Oltenia“, potrivit Asociaţiei Administratorilor de Fon­duri (AAF).

Discountul la care sunt tran­zacţionate în piaţă acţiunile celor cinci SIF-uri, adică raportul dintre ultimul preţ de tranzacţionare şi activul unitar net,  variază între 39,7% pentru SIF Transilvania şi 57,6% pentru SIF Muntenia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO