Burse - Fonduri mutuale

Tudor Ciurezu a mai cumpărat 50.000 de acţiuni la SIF Oltenia

Tudor Ciurezu, directorul general şi preşedintele SIF Oltenia

Tudor Ciurezu, directorul general şi preşedintele SIF Oltenia

Autor: Ioana Tudor, Roxana Pricop

17.07.2014, 00:00 400

Tudor Ciurezu, directorul general şi preşedintele SIF Oltenia (SIF5), a cumpărat marţi un pachet de 50.000 de acţiuni ale societăţii de investiţii financiare, pentru care a plătit suma de 90.000 lei. Tranzacţia s-a realizat la preţul de 1,8 lei/titlu, cu 1% sub cotaţia la care au închis acţiunile SIF5 în ziua respectivă.

Luna trecută, Ciurezu a cumpărat 49.950 de acţiuni SIF5 pentru care a plătit aproape aceeaşi sumă. Achiziţiile s-au realizat în contextul în care pe 28 iulie acţionarii SIF5 urmează să rediscute propunerile înaintate de administratori privind distribuirea de dividende din profitul obţinut anul trecut de societate, în valoare de 130 milioane de lei (29,5 mil. euro). Conducerea SIF Oltenia a propus două variante de dividende: fie distribuţia unor dividende de 92,8 milioane de lei (0,16 lei/acţiune), fie zero lei pentru dividende şi întreg profitul de anul trecut rămâne la dispoziţia societăţii pentru finanţarea investiţiilor.

Tot în AGA de la finalul lunii iulie, acţionarii vor alege trei membri noi în consiliul de administraţie după demisia lui Petre Ghibu, Daniela Toader şi Ana-Barbara Bobircă. Consiliul de administraţie al SIF Oltenia are şapte locuri, iar actualii membri definitivi ai acestuia sunt Tudor Ciurezu (preşedinte CA şi director general), Anina Radu şi Cristian Buşu. Actiunile SIF Oltenia se tranzacţionau la preţul de 1,8 lei/titlu în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, cu 1,1%  sub închi­derea din ziua precedentă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO