Burse - Fonduri mutuale

Tudor Ciurezu încearcă să-i împace pe acţionarii SIF Oltenia cu dividende de 92,8 mil. lei din profitul pe 2013

Tudor Ciurezu încearcă să-i împace pe acţionarii SIF...

Autor: Andrei Chirileasa

10.03.2014, 00:08 761

Consiliul de administraţie al SIF Oltenia (SIF5) le propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare de 92,8 mil. lei, reprezentând 71% din profitul de anul trecut, iar 37,2 mil. lei vor rămâne la dispoziţia companiei pentru noi investiţii.

Dividendele propuse de conducerea SIF Oltenia sunt cele mai mari din ulti­mii patru ani şi sunt ega­le cu dividendele re­cord din 2009, când societatea de in­ves­ti­ţii a raportat cel mai mare profit din is­torie ca urmare a vânzării participaţiei deţinute la Automobile Craiova.

Comparativ cu anul trecut, dividen­de­le propuse sunt cu 23% mai mari, iar di­vi­dendul brut de 0,16 lei/acţiune re­pre­zin­tă 8,3% din preţul de închidere de vi­neri pentru acţiunile SIF Oltenia, de 1,928 lei. Conducerea SIF Oltenia spu­ne că raportat la preţul mediu la care ac­ţiu­ni­le s-au tranzacţionat anul trecut, ran­da­mentul dividendului este de peste 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO