Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica iese din BET

27.03.2008, 17:46 12

Bursa va modifica componenta indicilor bursieri BET si BET-C prin includerea titlurilor companiilor din Medias Transgaz si Dafora in indicele general si inlocuirea actiunilor Turbomecanica Bucuresti in cadrul indicelui BET cu cele ale transportatorului de gaze din Medias. Structura BET-FI ramane nemodificata.
Componenta indicelui BET, care cuprinde cele mai lichide zece actiuni de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), va fi modificata de la 1 aprilie, cand vor fi excluse titlurile companiei Turbomecanica Bucuresti si inlocuite cu actiunile Transgaz Medias. La aceeasi data, titlurile Dafora Medias si actiunile transportatorului de gaze naturale din Medias vor intra in componenta indicelui general BET-C al BVB.
Ponderea fiecarui simbol bursier in componenta indicelui BET va fi calculata pe baza preturilor de inchidere stabilite in sedinta de tranzactionare de joi, 27 martie.
Indicele BET (Bucharest Exchange Trading) a fost lansat in luna septembrie 1997 pentru a reflecta tendinta de ansamblu a preturilor corespunzatoare celor mai lichide si active zece companii tranzactionate, cu exceptia SIF-urilor.
Din vechea structura a indicelui BET au facut parte actiunile Banca Transilvania (pondere 19,83%), BRD - Groupe Societe Generale (pondere 19,66%), Petrom (19,52%), Rompetrol Rafinare (11,11%), Impact Developer&Contractor (6,68%), Transelectrica (6,61%), Biofarm (5,57%), SSIF Broker (5,27%), Antibiotice (3,99%) si Turbomecanica (1,76%).
Structura indicelui bursier BET-FI, care include actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF-uri), nu a fost modificata. Bursa a operat ultima modificare a componentei indicilor la inceputul lunii ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO