Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în august la lichiditate companii precum MedLife sau Digi

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2017, 00:07 2572

Turbomecanica (TBM), unic producător de motoare cu turbină de gaze, s-a poziţionat în luna august pe locul 12 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, cu un rulaj de 9,6 mil. lei.

Compania a depăşit luna trecută în funcţie de rulaj companii din indicele de referinţă BET precum MedLife (8,5 mil. lei) şi Digi (7,6 mil. lei).  Acţiunile TBM au urcat cu 46% în luna august. „Creşterea preţului şi implicit a valorii tranzacţionate s-a datorat rezultatelor financiare afişate de către emitent pentru primul semestru din 2017“, explică Marcel Murgoci, director operaţiuni din cadrul companiei de brokeraj Estinvest. Contractele încheiate de emitent (de­ja anunţate de către acesta) ar putea aduce societăţii ve­ni-turi consistente ( după cum a declarat emitentul ), cu impli­caţii pozitive în situaţia financiară a societăţii, adaugă el.

Preţul unei acţiuni s-a plafonat din 23 august încoace la circa 0,3 lei, iar Murgoci spune că investitorii aşteaptă urmă­toarele raportări pentru a evalua situaţia financiară viitoare a emitentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO