Burse - Fonduri mutuale

​Turbomecanica şi Antibiotice Iaşi, incluse pe lista de monitorizare pentru a intra în structura indicilor BET-XT şi BET-XT-TR

​Turbomecanica şi Antibiotice Iaşi, incluse pe lista de monitorizare pentru a intra în structura indicilor BET-XT şi BET-XT-TR

Autor: Tibi Oprea

10.09.2019, 17:35 480

Turbomecanica (TBM), singurul producător de motoare cu turbină de gaze şi ansambluri mecanice pentru aeronave, şi Antibiotice Iaşi (ATB), principalul producător de medicamente generice din România, au fost incluse de Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital locale, pe lista de monitorizare pentru includerea în structura indicilor BET-XT şi BET-XT-TR, potrivit unui anunţ la bursă.

Bursa nu menţionează în locul căror acţiuni ar putea intra cele două companii sau dacă numărul acţiunilor din BET-XT va fi majorat la 27.

De asemenea, la nivelul BET-BK, indice considerat de referinţă pentru administratorii de fonduri, Bursa a decis deja includerea producătorului de componente auto Compa Sibiu (CMP), care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei, şi eliminarea Antibiotice Iaşi. Pe lista de monitorizare a fost inclus de asemenea emitentul Turbomecanica.

Pe de altă parte, producătorul de medicamente Zentiva (SCD) şi furnizorul de accesorii din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) au fost excluşi din componenţa indicelui BET Plus, care arată exclusiv evoluţia societăţilor româneşti care sunt listate pe Piaţa Reglementată, mai puţin societăţile de învestiţii financiare, în timp ce producătorul de instalaţii industriale Aages Târgu-Mureş (AAG) şi producătorUL de prefabricate din beton armat şi precomprimate Prebet Aiud (PREB) au fost incluse în acest indice.

“Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 13 septembrie 2019 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 23 septembrie 2019. Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, respectiv valorile corespunzătoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR) şi factorilor de corecţie a preţului (FCi) vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 13 septembrie 2019”, se arată în documentul publicat la Bursă.

AFACERI DE LA ZERO