Burse - Fonduri mutuale

Un acţionar Romgaz a contestat în instanţă alegerile Consiliului de Administraţie. Şeful companiei: “Mi se pare o glumă, pe care o s-o tratăm cu toată seriozitatea”

Un acţionar Romgaz a contestat în instanţă alegerile...

Autor: Tibi Oprea

15.11.2018, 17:12 511

Un acţionar Romgaz a contestat în instanţă o decizie a Adunării Generale a Acţionarilor în legătură cu numirea noului Consiliu de Administraţie din data de 6 iulie 2018, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti la o dată ulterioară alegerilor.

În cadrul conferinţei organizate cu ocazia împlinirii a 5 ani de listare a companiei Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti, Adrian Volintiru a fost întrebat cum influenţează acest proces desfăşurarea activităţii companiei. Directorul general a răspuns:

“Nu are cum să influenţeze acest proces activitatea. Din punctul nostru de vedere e o glumă, pe care o s-o tratăm cu toată seriozitatea. Procesul este în curs (de desfăşurare n.r.), nu am cum să vorbesc mai multe despre el, dar privim cu foarte mare optimism tot acest proces”.

În luna august, acţionarul sibian Radu Micu a cerut o ordonanţă preşedinţială de suspendare a executării Hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) ce vizează procedura de selecţie a Consiliului de Administraţie (CA) al companiei, pe motiv de incompatibilitate. Biroul de presă al companiei naţionale a declarat atunci că acest demers <<ar putea duce la un un “blocaj iminent pe toate palierele decizionale” ale Romgaz>>.

În 6 iulie 2018, au fost desemnaţi prin metoda votului cumulativ următorii membri ai Consiliului de Administraţie al SNGN Romgaz: Volintiru Adrian Constantin, Nistoran Dorin-Liviu, Ungur Ramona, Grigorescu Remus, Ciobanu Romeo Cristian, Jude Aristotel Marius, Petrus Jansen. Aceştia au primit mandate de patru ani.

Romgaz, cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România, reprezintă al doilea mare emitent român tranzacţionat pe Bursa de Valori Bucureşti şi ocupă locul 4 în clasamentul celor mai tranzacţionaţi emitenţi după valoarea tranzacţiilor înregistrate în ultimele 6, respectiv 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO