Burse - Fonduri mutuale

Un fond al lui Mobius a intrat la SIF-uri

Autor: Roxana Daniela Pricop

23.01.2011, 23:57 27

Fondul de investiţii Frontier Markets, administrat de companiaTempleton Asset Management condusă de Mark Mobius, a intrat înacţionariatul celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare(SIF-uri), deţinând câte 0,8% din capital.

Deţinerile fondului la cele cinci SIF-uri valorau cumulat 7,86milioane de dolari la finele anului trecut, potrivit raportuluitrimestrial cu portofoliul detaliat emis cu o lună decalaj. Lafinele anului trecut, fondul Frontier Markets dispunea de activenete de circa un miliard de dolari, cele mai consistente plasamenteale fondului fiind în companiile din Nigeria, Qatar şi EmirateleArabe Unite.

Fondul Frontier Markets şi-a menţi­nut participaţia la Bursa deValori Bucureşti unde deţine circa 1,2% din capital.

Graţie lichidităţii ridicate pe Bursă, în ultimii ani SIF-urileau intrat pe radarul mai multor investitori străini printre aceştianumărându-se şi un vehicul de investiţii al companiei suedeze IKEAcare a fost raportat cu o participaţie de 1,07% din capitalul SIFMolodva (SIF2) la finele anului trecut. Cu toate acestea, în 2010acţiunile SIF-urilor au subperformat comparativ cu alte acţiunitranzacţionate la Bursa din Bucureşti, precum cele din sectorulenergetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO