Burse - Fonduri mutuale

Un fond latino-american şi unul din Rusia au adus un câştig de 20% într-un an. Dar pe termen lung, fondurile din România au adus cele mai mari randamente

Un fond latino-american şi unul din Rusia au adus un...

Autor: Liviu Popescu

16.12.2016, 00:07 1037

NN Latin America Equity, un fond de acţiuni administrat de NN Investment Partners, afişează un randament de 19% în ultimele 12 luni, adică în perioada noiembrie 2015-no­iem­brie 2016, fiind urmat tot de un fond străin, de această dată al Raif­feisen, din Rusia-Russland Aktien, cu randa­ment de 17%. Po­diu­mul este completat de NN US High Dividend, cu 12,6%.

Primul fond românesc în clasamentul celor mai mari ran­damente la 12 luni este BT Maxim, administrat de clu­jenii de la BT Asset Management, pe locul opt al celor mai mari randamente la 12 luni. Fondul afişează un ran­dament de 7%, potrivit datelor Asociaţiei Admi­nis­tra­torilor de Fonduri.

În ultimele 36 de luni, NN Latin America Equity are un ran­dament negativ, de 27%. Şi randamentul fondului de ac­ţiuni Raiffeisen Russland-Aktien este aproape de 0% pentru ultimele 36 de luni, dar încă în teritoriul negativ, de 0,36%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO