Burse - Fonduri mutuale

Un început de an cu multe promisiuni. Ce urmează?

Un început de an cu multe promisiuni. Ce urmează?

Autor: Dan Grigore Ivan

07.03.2017, 00:04 337

Doar Varşovia se poate lăuda cu plusuri mai mari decat bursa de la Bucureşti, care creşte spectaculos, deşi 2017 se poate transforma într-un an plin de capcane şi schimbări de direcţe în toată lumea, scrie revista Business Magazin în ediţia din această săptămană.

Piaţa de capital de la Bucureşti trece printr-una din cele mai bune evoluţii din ultimii ani după ce indicele BET, referinţa bursei locale, afişează de la începutul acestui an o apreciere de peste 13%, susţinută în principal de avansul înregistrat în această perioadă de companiile energetice care fac parte din componenţa indicelui din Romania.

După o creştere economică de 4,8% în 2016, cea mai mare din Uniunea Europeană, este randul randamentelor bursiere să se claseze între primele de pe continent, unde indici ai unor pieţe de capital consacrate afişează creşteri mai modeste în comparaţie cu situaţia de la Bucureşti. Doar indicele polonez WIG 20, referinţa bursei de la Varşovia, a consemnat o apreciere mai mare decat cel de la Bucureşti.

 

Citiţi mai multe în săptămanalul Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO