Burse - Fonduri mutuale

Următoarele companii din prima ligă bursieră care îşi publică rezultatele financiare după Petrom: MedLife şi BRD, pe 8 noiembrie

Următoarele companii din prima ligă bursieră care...

Autor: Dan Grigore Ivan

31.10.2018, 00:00 305

Sezonul raportărilor la nouă luni al companiilor din structura indicelui bursier BET este deschis miercuri de cel mai valoros emitent local, Petrom.

La peste o săptămână, pe 8 noiembrie, urmează BRD Groupe Societe Generale şi MedLife, iar pe 13 noiembrie este rândul celui mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, Banca Transilvania. Zilele aglomerate pentru bursa locală sunt 14 şi 15 noiembrie, când urmează cinci şi respectiv şase companii din BET ce îşi publică rezultatele din primele nouă luni.

După primele şase luni, cele 13 companii ce formau indicele BET la vremea aceea (înainte de includerea Sphera şi Purcari) raportau o cifră de afaceri de 25 mld. lei, mai mare cu 5,4% faţă de S1/2017, în timp ce profitul a avansat cu 9,3%, până la 5,4 mld. lei, iar Electria a reuşit să revină pe profit.

Mare parte din avansul de 9,66% al indicelui BET de la începutul acestui an se datorează evoluţiei OMV Petrom, cu o pondere de 18,67% în indice. Petrom a reuşit o apreciere de 33% de la începutul acestui an, în vreme ce barilul de petrol a crescut cu peste 20% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO