Burse - Fonduri mutuale

Urmează ZF Capital Markets Summit, 2nd Edition, pe 13 martie 2023: Bursa de Valori Bucureşti, o şansă unică în 2023. Cum o fructificăm?

Cum a fost la prima ediţie a ZF Capital Markets Summit din 17 martie 2022.

La conferinţa ZF Romanian Capital Market din 17 martie 2022 au participat (de la stânga la dreapta): Andrei Cionca (CEO al Impetum Group), Radu Hanga (preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti), Ovidiu Petru (director general, sectorul de instrumente şi investiţii financiare, ASF), Paul Baranga (expert piaţa de capital, ASF), Horia Gust (preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri), Attila Gyorgy (secretar de stat, Ministerul Finanţelor).

Cum a fost la prima ediţie a ZF Capital Markets Summit din 17 martie 2022. La conferinţa ZF Romanian Capital Market din 17 martie 2022 au participat (de la stânga la dreapta): Andrei Cionca (CEO al Impetum Group), Radu Hanga (preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti), Ovidiu Petru (director general, sectorul de instrumente şi investiţii financiare, ASF), Paul Baranga (expert piaţa de capital, ASF), Horia Gust (preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri), Attila Gyorgy (secretar de stat, Ministerul Finanţelor).

Autor: Liviu Popescu

22.02.2023, 07:38 329

♦ Bursa de Valori Bucureşti trebuie să atragă investitori regionali, europeni, internaţionali şi companii, cu scopul de a transforma portofoliul clasic cu acţiuni şi obligaţiuni într-unul mult mai complex şi mai diversificat  ♦ Pe 13 martie, pe zf.ro, YouTube, facebook.

„Abia când fluxul se retrage descoperi cine a înotat gol“. Iar Bursa de Valori Bucureşti este exemplul pur al cugetării lui Warren Buffet.

Când unii spuneau că 2022 va fi cu mult mai rău ca anul pandemiei, Bursa de la Bucureşti a mers înainte fiind în linie cu alte pieţe în pofida apropierii de doar câteva sute de kilometri de zona de conflict din Ucraina. Mai mult decât atât, a atins maximul istoric. Când alţii credeau că acum e momentul de vânzare şi de adăpostit pe cash, Bursa de Valori a adus un randament de 20% din minime în doar un an. Iar când alţii spuneau că inflaţia va eroda puternic rezultatele companiilor, investitorii văd acum dividende cu randamente de două cifre.

ZF Capital Markets Summit, evenimentul Ziarului Financiar dedicat în exclusivitate investiţiilor pe piaţa de capital, ajunge în 2023 la cea de a doua ediţie, într-un an mai important ca niciodată şi care va pune Bursa de Valori Bucureşti la masa celor mari, acolo unde investitori de calibru cu mii de miliarde de euro pe mână au nevoie doar de marfă şi de o confirmare.

Pentru că o Bursă sănătoasă înseamnă o economie sănătoasă, iar acum este momentul zero cu lumina reflectoarelor îndreptată spre estul Europei şi mai ales cu pregătirile în linie dreaptă pentru cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din istorie – listarea Hidroelectrica. Testul de rezi­li­enţă a fost trecut în 2022, lichi­ditatea a ajuns la cote istorice de 20 mil. euro pe zi, numărul de investitori a spart 130.000, iar companiile şi finanţările au venit periodic, într-un context cu o scădere de doar 2%.

Acum, mai mult ca niciodată, Bursa de Valori trebuie să atragă investitori regionali, europeni, internaţionali şi companii, cu scopul de a transforma portofoliul clasic cu acţiuni şi obligaţiuni într-unul mult mai complex şi mai diversificat şi pentru a aduce know how-ul investiţional al Vestului.

Companiile trebuie să fie pregătite şi gata să livreze. Un pas înainte este dat şi de schimbarea sistemului de impozitare din 2023, care îi poate avantaja pe cei mari – precum fondurile mutuale, dar şi pe cei care încă nu au făcut pasul spre piaţa de capital şi care au nevoie de explicaţii şi de un ghid.

Pe 13 martie 2023, Ziarul Financiar - împreună cu factorii de decizie de pe piaţa de capital, autorităţi, analişti, brokeri, reprezentanţi ai celor mai mari companii, investitori, şefi ai burselor din regiune, vor răspunde la o întrebare care poate duce nu doar Bursa de Valori la următorul nivel, ci şi România: cum investim?​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO