Burse - Fonduri mutuale

Vehiculul de investiţii al lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, a cumpărat acţiuni One United Properties de 2,2 mil. lei

Vehiculul de investiţii al lui Sacha Dragic, fondatorul...

Autor: Tibi Oprea

08.07.2022, 22:44 13348

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat luni că D Craig Holding, entitate aflată în strânsă legătură cu Augusta-Valeria Dragic, membru al Consiliului de Administraţie al companiei, a achiziţionat un număr de 1,65 de milioane de acţiuni ONE la preţul de 1,3258 lei pe unitate.

Astfel, pachetul cumpărat de D Craig Holding pe 30 iunie 2022 se ridică la circa 2,2 milioane de lei, potrivit calculelor ZF.

D Craig Holding este vehiculul de investiţii controlat de antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, în proporţie de 75%. Restul de 25% este deţinut de Augusta-Valeria Dragic.

În ultimii ani, Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România, grupul Superbet depăşind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro.

În 2019, americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, deveneau acţionari minoritari în Superbet, iar în 2020 Superbet a marcat cea mai mare tranzacţie făcută de o companiei românească în afara ţării – achiziţia celui de-al treilea jucător din piaţa belgiană de betting&gaming.

Dragic deţine un portofoliu diversificat de investiţii - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments şi în Certinvest), dar şi în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează şi D Moonshots, un fond de investiţii de risc (Venture Capital) directe şi indirecte.

În octombrie 2021, a anunţat lansarea unui proiect de investiţii şi în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuţ Dumitrescu. Element Industrial (ELI) este un joint venture între Element Group, fondat de Ionuţ Dumitrescu şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului D Craig Holding. Investiţia va depăşi 45 de milioane de euro în patru ani.

ZF a scris în ianuarie 2022 că Sacha Dragic intră şi pe piaţa de capital din România prin deschiderea unei societăţi de brokeraj, Investimental, care va fi condusă de Mihaela Bîciu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de la Bursă şi cea care a condus Tradeville pentru 20 de ani. La final de ianuarie 2022, Mihaela Bîciu afirma la ZF Live că proiectul care presupune o investiţie de 3 mil. euro este construit de la zero şi că va fi lansat spre finalul anului 2022.

One United Properties are 3,36 mld. lei capitalizare şi s-a listat la Bursa de Valori Bucueşti pe 12 iulie 2021. Acţiunile ONE se tranzacţionează în urcare cu 1,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 142 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO