Burse - Fonduri mutuale

Via Insolv va administra judiciar Rafinăria Astra Română intrată în insolvenţă

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

01.07.2014, 00:00 279

Firma Via Insolv a fost desemnată administrator judiciar al Rafinăriei Astra Română Ploieşti (ASP), care a intrat în insolvenţă la cererea acţionarilor, se arată într-o notificare publicată de Astra pe site-ul bursei de la Bucureşti. Acţionarii Astra Română Ploieşti au aprobat în adunarea generală extraordinară din 2 iunie cererea de intrare în procedură de insolvenţă, care a fost aprobată de Tribunalul Prahova la începutul săptămânii trecute.

Via Insolv are termen până la 1 august pentru a depune raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la intrarea în insolventă a rafinăriei, cu menţionarea persoanelor vinovate. Astra Română a încheiat anul 2013 cu pierderi de 3,55 milioane lei, faţă de un rezultat negativ de 4,85 milioane lei în 2012, şi avea datorii de 19,3 milioane lei. Rafinăria mai avea 25 de angajaţi după ce numărul lor a scăzut constant în ultimii ani pentru că rafinăria nu a mai funcţionat.

Acţiunile Rafinăriei Astra sunt tranzacţionate pe piaţa necotate a Bursei de la Bucureşti. Firma Kreyton Limited, înregistrată în Insulele Virgine Britanice, deţine 48% din acţiunile companiei, iar un pachet de 41,66% din titluri este deţinut de firma Kalatse Investments Limited, înregistrată în Cipru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO