Burse - Fonduri mutuale

Vimetco Extrusion, subsidiară a Alro Slatina, finalizează instalarea unei noi prese de extrudare, după o investiţie de 10 mil. euro

Vimetco Extrusion, subsidiară a Alro Slatina,...

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2022, 11:04 416

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa în funcţie de capacitatea de producţie, anunţă că Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7 inci, de ultima generaţie, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 10 milioane euro, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Recent, Vimetco Extrusion a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare, se arată într-un comunicat al Alro.

Conform documentului, noua linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu este a treia pentru Vimetco Extrusion. Noua presă susţine strategia Vimetco Extrusion de a-şi creşte capacitatea de producţie pentru produsele din aluminiu cu valoare adăugată mare, oferind astfel clienţilor săi un portofoliu extins de soluţii personalizate.

„Grupul ALRO consideră ca axarea pe investiţiile strategice, optimizarea proceselor si controlul costurilor reprezintă o strategie adecvată şi fezabilă pentru a ne susţine afacerea şi a ne ajuta să trecem prin aceste vremuri dificile. Aceasta strategie se aplică tuturor filialelor noastre, iar finalizarea de către Vimetco Extrusion a unei noi linii automate de extrudare reprezintă cel mai recent exemplu”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro. 

Linia de extrudare de 7inci este eficienta in ceea ce priveşte capacităţile de producţie şi consumul redus de energie. Astfel, întregul proces este automatizat, putând extruda profile până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 de metri/minut, având în acelaşi timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piaţă şi fiind dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum si cu zone de răcire cu apă şi aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele.

Noua linie de extrudare va creşte capacitatea de producţie anuala a Vimetco Extrusion cu 11.000 de tone, atingând o capacitate anuală totala de 35.000 de tone până la sfârşitul anului 2022.

Acţiunile ALR s-au depreciat cu 22% de la începutul anului, pe tranzacţii de 11,7 milioane de lei, potrivit datelor BVB. Compania are o capitalizare de aproape 1 miliard de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO