Finanţe personale

Vinurile Purcari au reuşit să obţină 186 mil. lei deşi pieţele bursiere au avut o săptămână de coşmar

12 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

Producătorul de vinuri Purcari (WINE) a încheiat cu succes oferta de listare la bursa de la Bucureşti în pofida turbulenţelor de pe pieţele de capital din toată lumea. Ultima săptămână a adus corecţii importante de la New York la Frankfurt sau Paris. Bursa de la Bucureşti a postat o scădere de circa 3%. Purcari vine la bursă astfel în­tr-o pe­rioa­dă dificilă pentru pieţele de capital, cu investi­to­rii po­zi­ţionaţi la vânzare. Preţul pe acţiune la Purcari este de 19 lei, ceea ce ridică oferta de vânzare la 186 mil. lei şi o capitalizare de piaţă de 380 mil. lei.

Producătorul Purcari vine pe segmentul principal al bur­sei româneşti, fiind primul jucător din domeniu care se listează.

Compania ar urma să intre la tranzacţionare pe 14 februarie, cu o capitalizare de 380 mil. lei, adică de 10,7 ori nivelul EBITDA (EV/EBITDA) şi un nivel al indicatorului P/E de 12,29, potrivit unei analize a Prime Transaction.

Spre comparaţie dacă oferta ar fi fost închisă la preţul maxim, cel de 28 de lei, P/E ar fi fost de 18,12 iar EV/EBITDA de 14,8.

Grupul Purcari a avut venituri de 106,76 milioane lei în 2016, în creştere cu aproape 50% faţă de anul precedent. Totodată, în primele nouă luni din 2017, Purcari a raportat vânzări de 94,5 milioane lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2018

 
Cuvinte cheie:
Purcari
, Vinuri
, pietele bursiere
, corectii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide