Burse - Fonduri mutuale

Volatilitate violentă: Bitcoin pică sub pragul de 30.000 de dolari, minus 30% de la maximul istoric de acum două săptămâni

Volatilitate violentă: Bitcoin pică sub pragul de...

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2021, 04:35 13581

Bitcoin a scăzut sub pragul de 30.000 de dolari, joi, întrucât cea mai cunoscută criptomonedă a intrat într-un declin abrupt în ultimele două săptămâni, după ce şi-a majorat valoarea de patru ori pe parcursul anului trecut.

Moneda digitală a înregistrat o scădere de 17%, joi, şi a atins nivelul de 29.246 de dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC. Momentul marchează un declin de 30% în doar două săptămâni, după ce în data de 8 ianuarie bitcoin a atins un maxim istoric de 41.960 de dolari.

Datele colectate de ZF la ora 4.30 (ora României) de pe platforma CoinMarketCap (n.red: care face o medie a cotaţiilor de pe mai multe exchange-uri), arată că preţul unui bitcoin se situa la 30.400 de dolari, ceea ce înseamnă că moneda s-a oprit momentan în jurul pragului de 30.000 de dolari.

Nu există un motiv clar pentru aceste scăderi, dar CNBC notează că volatilitatea este cea care a făcut-o un instrument populari pentru traderi în ultimii ani.

Datele CoinDesk arată că ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală ca valoare totală de piaţă, a scăzut chiar mai mult decât bitcoin, joi, înregistrând un declin de 22% până la 1053 de dolari. Ether a înregistrat o creştere de peste 470% pe parcursul anului trecut.

Preşedintele Joe Biden l-a ales pe Gary Gensler pentru a conduce autoritatea de supraveghere financiară din SUA, cunoscută drept SEC. El e un fost bancher al Goldman Sachs care a ocupat întrecut funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Tranzacţii cu Contracte Futures pe Mărfuri (CFTC). Mai mult, Gensler este profesor la MIT, iar printre cursurile predate de el se regăsesc şi cursuri despre blockchain şi monede digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO