Burse - Fonduri mutuale

Pe cine vrea Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, în consiliul de administraţie al Romgaz, “perla” energiei româneşti: un fost prefect de Constanţa şi fost inspector al Primăriei Eforie, un consilier PNL-ist de la Sibiu dar şi pe secretarul de stat Dan Dragoş Drăgan

Pe cine vrea Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, în consiliul de administraţie al Romgaz, “perla” energiei româneşti: un fost prefect de Constanţa şi fost inspector al Primăriei Eforie, un consilier PNL-ist de la Sibiu dar şi pe secretarul de stat Dan Dragoş Drăgan

Autor: Liviu Popescu

03.03.2021, 18:11 1989
 

Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, are trei propuneri pentru Consiliul de Administraţie al producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz (SNG), companie la care are o participaţie de 70% fiind acţionar majoritar. Propunerile urmează să fie discutate la adunarea generală a acţionarilor din 11 martie 2021.

Astfel, potrivit documentelor publicate pe site-ul Romgaz, Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar al Romgaz, îi propune pe George Sergiu Nicolescu (jurist), Gheorghe Silvian Şorici (economist) şi pe Dan Dragoş Drăgan pentru consiliul de administraţie al companiei cu 12,3 miliarde de lei capitalizare. Mandatele sunt provizorii cu o durată de 4 luni. 

George Sergiu Nicolescu, 41 de ani, a fost în perioada decembrie 2019 – octombrie 2020 prefect al judeţului Constanţa, iar anterior inspector, compartimentul pentru situaţii de urgenţă, din cadrul Primăriei oraşului Eforie. Potrivit CV-ului, din octombrie 2020 şi până în ianuarie 2021, Nicolescu a fost director general al CDG SRL Giurgiu, o firmă despre care Nicolescu scrie în CV că se ocupă cu “producerea şi vânzarea de energie electrică”. Potrivit datelor confidas.ro, CDG a avut în anul 2019 afaceri de 200.000 lei şi un profit net de 564.000 de lei cu un singur angajat. Compania este controlată de o firmă din Bulgaria – RSI 1D, dar şi de două persoane fizice – Bucovală Ana Maria (29,5%) şi de Calagiu Gheorghe (20%).

Gheorghe Silvian Şorici, 49 de ani, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Craiova, este consilier judeţean la Consiliul Judeţean Sibiu. Potrivit CV-ului, din octombrie 2016 el este manager de proiecte ITAD la Sobis Solutions SRL, printre sarcinile sale fiind “coordonarea echipei de dezvoltare şi implementare proiecte IT, analiza şi documentarea proiectelor IT, elaboararea strategiei de dezvoltare a softurilor”. Sobis Solutions SRL a avut în 2019 afaceri de 56 mil. lei şi un profit de 7 mil. lei cu aproape 200 de angajaţi. Compania este controlată de antreprenorul Muller Hans Martin, în vârstă de 64 de ani, potrivit datelor confidas.ro.

Dan Dragoş Drăgan este secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit CV-ului său. Din 2017 şi până în 2020 el a fost consilier economic al Uzinsider General Contractor şi anterior, timp de 10 ani, director general al Repower Furnizare România.

Potrivit datelor agregate de ZF, pe lista pentru numirea în consiliul de administraţie al Romgaz, care cuprinde 7 poziţii, s-au înscris 11 persoane, atât administratorii din prezent, cei trei propuşi de statul român, dar şi o numire din partea unui acţionar persoană fizică.​ 

AFACERI DE LA ZERO