Burse - Fonduri mutuale

WSJ: Elon Musk vrea să delisteze Twitter dacă reuşeşte să achiziţioneze reţeaua socială, dar vrea să revină pe piaţa bursieră în câţiva ani după ce îi va creşte valoarea

Cu doar 17% au crescut acţiunile Twitter de la listarea din 2013 încoace

Cu doar 17% au crescut acţiunile Twitter de la listarea din 2013 încoace

Autor: Eduard Ivanovici

04.05.2022, 14:06 394

Elon Musk le-a spus investitorilor pe care îi curtează pentru a obţine fondurile necesare achiziţiei de 44 miliarde de dolari a Twitter că aceştia îşi pot primi banii înapoi în termen de trei ani printr-o ofertă publică de acţiuni, scrie The Wall Street Journal, citând o serie anonimă de surse.

Deşi firmele de private equity au nevoie, de obicei, de cinci ani de restructurare pentru a readuce o companie pe piaţa bursieră, termenul de trei ani propus de Musk arată că miliardarul crede într-o reformă rapidă a reţelei de socializare, într-un efort de de îmbunătăţire a profitabilităţii.

De când a debutat pe piaţa de capital în 2013, Twitter a avut profit doar în 2018 şi 2019, iar ritmul de creştere al societăţii nu s-a încadrat în estimări în ultimele două trimestre. Acţiunile Twitter s-au apreciat cu doar 17,3% în ultimii nouă ani.

Recent, boardul Twitter a anunţat că este de acord cu oferta lui Elon Musk de cumpărare a companiei pentru 54,2 dolari per acţiune, în total 44 de miliarde de dolari.

Totuşi, planul de a readuce Twitter la tranzacţionare pe Wall Street în trei ani este destul de optimist, scrie Forbes. De exemplu, în cazul Tesla, Musk a anunţat în mod repetat o serie de deadline-uri în care nu a reuşit să se încadreze.

Listarea pe bursă oferă oportunitatea de a atrage capital, însă implică, de asemenea, obligaţia de a publica rapoartele financiare către acţionari şi public, presiunile trimestriale reducând astfel marja de manevră a executivilor.

În 2018, Musk a anunţat că ia în considerare o potenţială delistare a Tesla, remarcând că, în calitate de companie publică, Tesla se confruntă cu „fluctuaţii severe” ale preţului acţiunii şi măsuri care afectează obiectivele pe termen lung ale producătorului de maşini electrice. În mai puţin de trei săptămâni, Musk a declarat că Tesla va rămâne listată, în urma feedback-ului oferit de acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO