Burse - Fonduri mutuale

Zentiva dă dividende de 40 de milioane de lei

Zentiva dă dividende de 40 de milioane de lei

Autor: Corina Mirea

Producătorul de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), parte a grupului francez Sanofi, va distribui dividende în valoare de 40 de milioane de lei acţionarilor, potrivit raportului anual aferent lui 2015 aprobat şi publicat la finalul săptămânii trecute de companie.
 
„(…) Dividendul brut propus este în valoare brută de 0,0959 lei/acţiune. Suma de 6.204.961 lei va fi distribuită către rezervele legale ale societăţii. Dividendele se vor plăti la data de 2 iunie 2016“, se arată în raport.
 
În 2015, Zentiva (fosta Sicomed), care deţine o fabrică de medicamente în zona de est a Capitalei, pe bulevardul Theodor Pallady, a avut afaceri de 396,8 milioane de lei, în creştere cu 0,7% faţă de anul precedent. În acelaşi timp, profitul net al producătorului de medicamente s-a diminuat cu 14,7%, până la 46,2 milioane de lei. Printre motivele care au dus la scăderea profitului se numără cheltuielile mai mari de marketing, cu provizioane şi la categoria de amortizări, deprecieri şi pierderi de valoare, potrivit datelor anterioare ale ZF.
 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO