Burse - Fonduri mutuale

Zepter vrea sa stranga 15 mil. euro prin 3 fonduri de investitii

14.09.2007, 17:16 41

Societatea de administrare a investitiilor Zepter, membra a grupul international Zepter, a primit autorizarea de functionare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, intentionand sa lanseze trei fonduri deschise de investitii in urmatoarele doua luni.
"Proiectul de infiintare a societatii de administrare a fost demarat in urma cu patru luni. Industria autohtona a fondurilor de investitii este foarte atractiva pentru investitorii straini astfel ca grupul Zepter a decis sa se extinda pe sectorul administrarii de fonduri de investitii", spune Cornel Stanciu membru in conducerea societatii de administrare Zepter.
Potrivit buletinului CNVM, SAI Zepter va administra fonduri deschise de investitii si portofolii individuale de investitii. In urmatoarele zile, administratorii de la Zepter vor depune la CNVM pentru autorizare documentatia pentru trei fonduri de investitii: Zepter Actiuni, Zepter Mixt si Zepter Obligatiuni.
"Pentru primul an de activitate, vrem sa ajungem la active cumulate de 15 milioane de euro si la un numar de aproximativ de 300 de investitori pentru cele trei fonduri deschise de investitii. Cat priveste portofoliile individuale vrem sa obtinem pentru inceput peste 1 milion de euro", continua Stanciu.
Principalii competitori de pe piata ai SAI Zepter vor fi administratorii de fonduri de investitii din Cluj si societatea Certinvest, potrivit declaratiilor lui Stanciu, adica cei mai mari administratori de fonduri mutuale independenti de pe piata.
Actionarul majoritar al societatii de administrare este compania UBA United Business Activities Holding din Elvetia, cu 60% din actiuni. Elvetienii de la Home & Art Sales Services detin o participatie de 30%, iar Zepter International Romania Import Export -10%.
Conducerea societatii va fi formata din Stanciu Corneliu si Cosma Septimiu Rodeon.
Pe piata fondurilor deschise de investitii activeaza in prezent 14 administratori cu un total al activelor nete in administrare de 854 de milioane de lei (260 mil. euro). Lansarea societatii de administrare Zepter este primul eveniment de acest gen din acest an in industria fondurilor de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO