Burse - Fonduri mutuale

ZF Capital Markets Summit 2023. Peter de Boer, DN Agrar Group: Listarea pe Piaţa Principală a BVB, în circa 18 luni. Cu achiziţiile de anul trecut aproape vom tripla mărimea companiei

ZF Capital Markets Summit 2023

ZF Capital Markets Summit 2023. Peter de Boer, DN Agrar...

Autor: Eduard Ivanovici

13.03.2023, 14:59 348

DN Agrar Group (simbol bursier DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie vegetală şi de lapte de vacă, plănuieşte să se listeze spre finele anului viitor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, după ce a debutat anul trecut pe AeRO, pepiniera segmentului principal al BVB, spune Peter de Boer, membru al Consiliului de Administraţie şi manager pentru relaţiile cu investitorii în cadrul companiei.

„Ne pregătim să facem un upgrade pe Piaţa Principală. Tocmai ce am serbat primul an de companie listată pe AeRO. Avem mare încredere privind transferul deoarece suntem singura societate listată anul trecut care a afişat creşteri ale acţiunilor, aproape 20%. În prezent, implementăm un program de tip stock option plan ERP (planificarea resurselor – n.r.)”, a declarat reprezentantul DN Agrar, invitat la a doua ediţie a summitului ZF Capital Markets.

Listat pe piaţa AeRO a Bursei de la Bucureşti, grupul DN Agrar este format din 15 companii cu un total de 10.000 de bovine şi 10.000 de hectare de teren, având o valoare de piaţă de circa 116 milioane de lei.

„Ţelul nostru este să ne listăm pe piaţa reglementată în aproximativ 18 luni. Vom fi gata anul viitor, principalul factor în acest sens constând în condiţiile de piaţă, urmate de evoluţia acţiunilor. Am efectuat două achiziţii anul trecut şi vom publica în curând rezultatele. Aproape ne vom tripla mărimea companiei. Piaţa agro nu este precum cea IT, deci avem ritmuri mai mici de creştere”, continuă Peter de Boer.

 

Alte declaraţii:

 
  • Momentan nu credem că piaţa este gata pentru a realiza majorarea de capital social. Plănuim să efectuăm majorarea împreună cu transferul pe Piaţa Principală, cel puţin aşa arată acum strategia noastră. Dacă piaţa nu va fi pregătită astfel încât să putem realiza promovarea, lucrurile se pot schimba.
 
  • Sperăm că în 1-2 săptămâni vom semna un contract pentru a construi o fabrică de compost. De asemenea, sperăm să începem să producem compostul până la finele anului. Suntem complet conştienţi de amprenta noastră şi, prin construirea acestei fabrici, ne vom reduce masiv emisiile, costurile de transport şi vom pune bazele unei noi linii de business.
 
  • Vom avea un produs de calitate înaltă pe care intenţionăm să îl vindem către companii din Franţa, Italia care activează în industria vinicolă sau în producţia de legume. Suntem activi în Germania şi Ţările de Jos, dar în ceea ce priveşte strict DN Agrar, activăm doar în România, vânzând o parte din lapte către alte ţări. Una dintre ele este Albania.
 
  • Anul trecut am produs aproximativ 50 de milioane de litri de lapte. Suntem lider de piaţă în România la producţia laptelui. Deoarece România importă peste 50% din lapte din Polonia şi Ungaria, vedem potenţial de creştere pe piaţa de aici.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO