Burse - Fonduri mutuale

ZF conferinţa Piaţa de capital, septembrie 2023. Cosmin Păunescu, ASF: Avem prostul obicei să aşteptăm să facă cineva ceva pentru noi, dar trebuie să acţionăm noi, să începem să investim

Cosmin Păunescu, ASF: Bursa este legată de potenţialul de creştere al economiei. Este normal să profităm de oportunităţile locale.

Cosmin Păunescu, ASF: Bursa este legată de potenţialul de creştere al economiei. Este normal să profităm de oportunităţile locale.

Autor: Roxana Rosu

30.10.2023, 07:45 278

Interesul pentru România este în creştere şi putem spune că bursa locală este un jucător regional, spune Cosmin Păunescu, şef serviciu, Serviciul Supraveghere Prudenţială, Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare, Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Noi avem prostul obicei să aşteptăm să facă cineva ceva pentru noi, dar trebuie să acţionăm noi, să investim noi la BVB. Avem 160.000 de investitori compensabili la Fondul de compensare, din care 106.000 sunt ai caselor de brokeraj locale”, spune  Cosmin Păunescu în cadrul conferinţei ZF Piata de capital.

Reprezentantul ASF admite că pe piaţa locală nu sunt încă disponibile o serie de mecanisme de investiţii short accesibile pe alte pieţe, dar introducerea lor este discutată şi în final vor fi reglementate. „Bursa este legată de potenţialul de creştere al economiei noastre. E normal ca ratele de creştere să fie mai mari decât la o economie dezvoltată. E normal să profităm de oportunităţile locale”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO