Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi. Dumitru Chisăliţă, Asociaţia Energia Inteligentă: Investitorii ar trebui să se îndrepte în continuare către sectorul energetic

Autor: Eduard Ivanovici

08.07.2022, 07:00 270

Tendinţa de creştere a preţului energiei electrice se va reflecta într-o accelerare a inflaţiei, conform analistului.

Recomandările ana­liş­tilor cu privire la investiţiile în industria energetică au început să ia amploare încă din toamna anului trecut, însă „trendul“ pare să rămână în picioare inclusiv anul viitor, consideră Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, prezent în timpul ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia din 7 iulie.

„După cum s-a văzut în 2021 şi 2022, aproape toate companiile din sectorul energetic au fost nişte investiţii bine răsplătite. Aşa cum arată momentan piaţa, este posibil ca şi anul următor să găsească la fel bine aceste companii din industria energetică, indiferent că vorbim de gaze sau energie electrică. Cred că este un sector pe care se poate paria în continuare şi, în acelaşi timp, alături de industria medicamentelor, este sectorul către care investitorii ar trebui să se îndrepte“, spune Dumitru Chisăliţă.

La Bursa de Valori Bucureşti, indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată care au domeniul principal de activitate energia şi utilităţile aferente, continuă să ofere cel mai ridicat randament din rândul indicilor locali în 2022, respectiv o creştere de 3,2%, faţă de un BET în declin cu 5,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO