Burse - Fonduri mutuale

ZF lansează Indexul milionarilor de la Bursă: Care sunt cei mai mari 100 de deţinători de acţiuni, 88 de bărbaţi şi 12 femei, şi cât deţin ei. Pe primul loc este, surprinzător, Ştefan Vuza de la Chimcomplex Borzeşti, cu 2,6 miliarde de lei, care l-a depăşit pe proprietarul din umbră de la Digi şi pe preşedintele Băncii Transilvania. Daniel Dines este pe locul 19

ZF lansează Indexul milionarilor de la Bursă: Care sunt...

Autor: Liviu Popescu

05.08.2021, 00:08 5933

Pe fondul unei exuberanţe la Bursa de la Bucureşti pe care nimeni nu o aştepta, cu câteva listări antreprenoriale pe săptă­mână, Ziarul Financiar începe de astăzi „ZF Indexul milionarilor la Bursă“, un proiect care va fi actualizat periodic şi care îi va aduce în prim-plan pe cei mai mari 100 de antreprenori şi investitori de la Bursa românească.

Astfel, Ziarul Financiar va prezenta trimestrial evoluţia portofoliilor publice ale celor mai mari 100 de antreprenori şi investitori de la bursa locală, fie că sunt acţionari cu deţineri majoritare la companii de câteva miliarde de lei, sau că sunt investitori cu deţineri de 10-15% dar care le dau statutul de „milionar în lei“.

Calculele ZF arată că pe baza celor mai recente preţuri de tranzacţionare, cei mai mari 100 de investitori de la Bursa de la Bucureşti au portofolii cumulate de aproximativ 14,3 miliarde de lei, din care jumătate revine doar primilor cinci.

Antreprenorul clujean Ştefan Vuza are cea mai mare avere la Bursa de la Bucureşti din rândul celor 100 de investitori analizaţi de ZF.

Astfel, pe fondul „exploziei“ cu 450% a preţului acţiunilor Chimcomplex de la începutul anului 2021 încoace, Ştefan Vuza devine cel mai mare antreprenor la Bursa de la Bucureşti, cu o investiţie de circa 2,7 miliarde de lei prin deţinerea pe care holdingul controlat de acesta o are la societate. CRC Alchemy Holding are 85,3% din Chimcomplex, companie de circa 3,3 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO